Innenriks | Utenriks | Sport   
 

LO-lederen ba Stoltenberg gripe inn etter rykteflom

08:18: Oslo (NTB): LO-leder Roar Flåthen ba Jens Stoltenberg stoppe næringsminister Trond Giskes kritikk mot A-pressens eiere i forbindelse med salget av TV 2 til danske Egmont, skriver flere aviser.

Ifølge Dagens Næringsliv var Giske så misfornøyd med salgsplanene sist torsdag at han brukte NHOs årskonferanse samme dag til å starte et stormløp mot planene. Overfor deltakere fra LO, næringslivet og de politiske partiene la han ikke fingrene imellom, skriver avisa.

Kilder sier til både Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG at Giske fortsatte å uttrykke sin misnøye på NHO-konferansens nachspiel på utestedet Lorry i Oslo natt til fredag.

Fredag bestemte LO-leder Roar Flåthen seg derfor for å ringe Jens Stoltenberg. I telefonsamtalen ba Flåthen Stoltenberg om å gripe inn og stoppe Trond Giske og en gang for alle slå fast at regjeringen ikke kom til å lage noen problemer for salget av TV 2. Telefonsamtalen førte til at Stoltenberg tok kontakt med Giske og ba næringsministeren om å roe ned situasjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Stoltenberg ga Giske klar beskjed om at regjeringen ikke har noen bastant mening om eller vil gripe inn mot salget, noe han også fastslo etter at TV 2-salget ble offentliggjort mandag morgen. (©NTB)


Siste

IGÅR